"De paasvakantie" is voorbij
Door: Anouk
Blijf op de hoogte en volg Anouk
20 April 2020 | Aruba, Aruba
Ik heb een deel van een mountaunbike route gelopen. En daar heb ik een stukje langs de kust gelopen. Dit is de ruwe kant en daar wil je echt niet in de zee vallen. Daar zijn zoveel rotsen en de golven zijn hoog. Een paar dagen later ben ik richting de duinen gelopen. Op Aruba heb je een plek met zandduinen.
Ik ben ook op plekken geweest, die ik nog niet eerder had gezien. Ik ben in een soort van tunnel geweest. Die is voor een gedeelte gevuld met regenwater. Daar werd vroeger het water opgeslagen. Ik denk alleen dat deze tunnel binnenkort wordt gesloten, omdat daar hotels komen. De tunnel loopt onder de grond van het hotel door. Daarna zijn we naar de plek gereden waar de oude vuurtoren van San Nicolaas stond. Die is nu weg en er staat nu een soort van lichttoren.
Gisteren ben ik naar de Franse Pas geweest, daar hebben de indianen vroeger gevochten tegen de Franse, vandaar ook de naam. Dit gebied is nu vooral een natuurgebied. In dat gebied vind je een oude goud smelterij. Begin 1900 werd die gebruikt. Na 16 jaar werd die alweer gesloten, omdat Aruba te weinig dynamiet had. Er is niks meer gedaan aan de smelterij, Dus het is nu een beetje ingestort en overal groeien de cactussen. Vanuit de oude goudsmelterij zijn we gaan wandelen langs de lagoon, soort van rivier.
Vandaag wordt er op Aruba met de onderwijsvakbond en met de ministers gesproken over het loon. Op Aruba moeten we echt salaris gaan inleveren. Omdat Aruba normaal leeft van het toerisme hebben we nu echt een probleem.
Eerst wers er gezegd dat wij 3 maanden geen salaris zouden krijgen of dat wij alleen in juni geen salaris zouden krijgen en dus ook geen vakantiegeld.
Nu is er een ander voorstel gedaan en dat is dat we 5% loon gaan inleveren en 50% van ons vakantiegeld en 50% van de bonussen in augustus en november. Dat is behoorlijk balen, maar de enige oplossing. Het is dus afwachten of de vakbond akkoord gaat. Als de vakbond akkoord gaat, gaan er wel veel Nederlanders weg. Want wij gaan om jaarbasis 12.6% inleveren. En wij verdienen hier al een paar honderd euro minder in vergelijking met Nederland. Dus dat zou wel balen zijn. Het leven is hier namelijk wel een stuk duurder. Maar dat is nu allemaal nog afwachten.