Shelter in place
Door: Anouk
Blijf op de hoogte en volg Anouk
04 April 2020 | Aruba, Aruba
Gisteren ging ik boodschappen doen. Ik was helemaal blij, want ik zag geen rij. Dus een van de schoonmakers gaf mij een kar en wees naar links. Bleek dat de rij vanaf 2 uur 's middags aan de andere kant van het gebouw staat ivm de stand van de zon. Dus ik mocht toch nog even lekker wachten. Het is nu in de winkel zelf wel erg rustig, waardoor je lekker snel klaar bent. In de winkel zie je wie veel mensen met mondkapjes en handschoenen. Je durft gewoon niet meer te hoesten of te niezen. Nou en daar komt het. Ik loop in een gangpad en er staat alleen een mevrouw van de superfood. Op dat moment komt er een man het gangpad in lopen. Die volgens mij een heel potje aftershave over zich heen heeft gegooid. De mevrouw van de superfood had haar neus al snel in haar trui gestopt en begin te niezen en bij mij sloef het gelijk op mijn longen. Maar ik durfde niet te hoesten, dus ik ben maar snel doorgelopen en de mevrouw van de superfood stond 2 gangen verder.
Wat ik nu hele dagen doe is slapen, eten, buiten in de zon lezen, eten en slapen. En geloof me dat zonnen en lezen gaat vervelen. Ik heb nu in 3 weken bijna 5 boeken uitgelezen.
Dus deze week begon ik super goed. Ik was begonnen met wandelen en de dag erna ging ik hard lopen. Ik was bijna klaar, maar wilde nog 500m extra hard lopen dus ging ik naar Wouter(mijn collega), daar heb ik even op 2 meter afstand gekletst en toen ben ik weer naar huis gerend. Ik heb daar zoveel spierpijn van gehad dat ik 3 dagen niet kon rennen. Donderdagochtend ging ik met een collega wandelen. Achter mijn huis is een pad die veel gebruikt wordt voor mountainbike en paardrijden en natuurlijk wandelen. Dus wij gingen dat lopen. Dat is de ruwe kant van Aruba, dus heel veel stenen en cactussen. Uiteindelijk kom je aan de kant van de ruwe zee eruit. Aruba heeft een kant mrt een rustige zee, de zee is daar lichtblauw met witte stranden en is geschikt om te zwemmen etc. De ruwe kant heeft geen strand, daar botst de zee hard op de rotsen. De zee is daar donkerblauw en daar wil je echt niet in zwemmen. Wij hebben een kilometer of 6 gewandeld en zijn toen naar huis gegaan.
Ik vond toch dat ik een beetje lui werd, want normaal sport ik minimaal 5x per week. Dus ik heb in mijn tuin een work out baan gemaakt. Oma, dat is een soort van sportschool. Ik ben dus begonnen met touwtje springen, buikspieroefeningen en beenspieroefeningen. Sinds gisteren heb ik ook weer wat meer contact met mijn leerlingen. Want ze hebben allemaal een e-mailadres gekregen. Alleen dat is toch wel lastig, want sommige ouders kennen dit teken niet @, weten het niet te vinden en vullen dan een A in. Dus ik kan nu ook huiswerk opsturen via de mail. Janne genoeg heb ik ong 6 leerlingen die geen Internet hebben en de andere 14 hebben thuis niet allemaal een tablet of laptop. En hier is dus niet genoeg geld om die kinderen dat allemaal te geven. Dus ik hoop dat ik deze leerlingen gekopieerde werkbladen mag geven. Daar zijn ze hier eigenlijk heel erg op tegen, omdat we dan contact hebben met ouders of kinderen. En we mogen absoluut geen contact hebben.
05 April 2020 - 10:07
Mariëlle :
Hoi Anouk,
Leuk hoor om je verslagen te lezen.
Om de verveling tegen te gaan hier ook een verhaaltje van mij.
Hier zijn de regels precies zo als bij jou op Aruba. We mogen gelukkig nog wel met de hond naar t bos of strand. Maar niet meer met het hele gezin. Afgelopen donderdag ben ik met duo-collega de hele dag op school geweest om een nieuw rooster te maken voor alle leerlingen.
Ze hebben taalboek en een schriftje mee gekregen. Spelling werkboek. Estafette leesboekje en werkboekje. Verder hebben ze mapjes met tafelsommen, begrijpend lezen, en verhaaltjes sommen. Online doen ze snappet ( rekenen en technischlezen)
We hebben allemaal tasjes gemaakt. Die stonden klaar op t plein en konden worden opgehaald. Er zijn van de 24lln nog 5 tasjes niet opgehaald. Daar wordt nog een andere afspraak voor gemaakt. In de tasjes zit een rooster tot de meivakantie met daarin wat de lln elke dag moet doen. Verder gebruiken we Microsoft teams om contact te leggen. We doen elke week een belronde en skypen of hebben contact via snappet. Ik merk dat de lln elkaar echt missen. Maar via teams kunnen ze nu ook met elkaar chatten. Lln die thuis geen laptop hadden of waar ze met de hele familie op 1 laptop moesten werken hebben van school een laptop gekregen om te lenen.
Het is een hele klus. O ja we gebruiken ook nog schoudercom om contact te houden. Daar zetten we ook filmpjes op. Bijvoorbeeld een bewegingsspelletje of een woordjes dictee.
Heb je nog dingen nodig uit nederland? Dan kan ik wel iets opsturen?
O ja om werkbladen bij je lln te krijgen zou je misschien ook iets in een tasje aan het hek of aan de deurknop kunnen hangen.
Heel veel succes. Groetjes Mariëlle -
10 April 2020 - 04:27
Anouk Bluemink:
Wat leuk dat je een reactie hebt getypt.
Dat is inderdaad een heel goed idee van die tasjes, alleen hier zijn ze heel bang dat iemand het virus oploopt. Dus onze directie durft daar nog geen groen licht voor te geven. Wij hebben over de hele school maar 1 computer, dus uitlenen is helaas geen optie. Ik probeer nu screenshots te sturen naar ouders zodat de leerlingen het dan offline kunnen maken. Bijna alle ouders hebben namelijk wel een internetbundel op de telefoon.