Maart 2019 - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Anouk Bluemink - WaarBenJij.nu Maart 2019 - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Anouk Bluemink - WaarBenJij.nu

Maart 2019

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk

18 Maart 2019 | Aruba, Paradera

Hallo allemaal,

Ik kreeg zondag een appje waar mijn verslag bleef, dus hier komt die dan.

Ik heb vandaag een vrije dag gehad want het was dia di himno y bandera. Of ook wel de dag van het vlag en volkslied. Ik ben vanmorgen naar de aloë farm geweest, daar was dollar voor florin. Dus dat betekende meer dan 40% korting. Of ook wel met zijn allen in een klein winkeltje proppen. En dan zo snel mogelijk in de rij aansluiten. Ik stons zo'n 20 minuten in de rij naar de kassa. Maar er waren mensen die meer dan een uu moesten wachten in de rij. Was ik toch nog op tijd.

Inmiddels is de carnaval ook weer voorbij. Ook dit jaar heb ik weer meegelopen. Foto's kun je op Facebook vinden en misschien eind van de week ook hierop.

Vrijdag is mijn auto aangekomen. Die komt namelijk uit Japan. Dus morgen ga ik alles omzetten, nummerbord en verzekering. Dat gaat hier niet met een telefoontje. Want je kan je nummerbord over laten schrijven. Dus het nummerbord hoort hier niet bij een auto. Ik heb nu een automaat en het stuur zit rechts. Even wennen, want het knipperlicht en de ruitenwisser zijn dus ook andersom. Toen ik mijn auto ophaalde en naar huis reed, had ik ook maar een keer of 8 de ruitenwissers aanstaan.

Mijn ouders zijn een paar weken geleden langs geweest. Veel leuke dingen gedaan. Lekker een dagje naar palm island geweest. Veel uit eten geweest en ik heb de zon wat meer opgezocht.

Ik had de afgelopen weken een gastleerling in mijn klas. Ik had een jongetje uit Nederland in mijn klas voor 3 weken. Zijn vader heeft dit schooljaar 2 korte periodes les op de universiteit en hij moet onderwijs krijgen. Dus hij mocht in mijn groep meedraaien. Echt superleuk om te zien hoe snel de groep hem opnam. Over een maand komt hij weer tijdelijk in mijn klas.

Bij beachtennis ben ik begonnen aan de laatste 2 weken van deze leage. En daar moet ik nog iets winnen, zodat ik zowel bij de mix als bij de doubles hoger kan gaan spelen.

Met voetbal gaat het redelijk. We staan nu even niet bovenaan, omdat we 2 wedstrijden missen.

De eerste keer hadden de tegenstanders 8 spelers. Na 20 minuten maakten wij de 4-0. Toen besloot een van de speelsters er mee te stoppen. Dus die wedstrijd moet overgespeeld worden. En ik had nog wel 3x gescoord.

De tweede keer moesten we tegen het laagste team. Ik was dus eerst even gaan beachtennissen en kwam dus iets later. Maar goed ook, want die wedstrijd is niet eens van start gegaan. De tegenstanders hadden maar 4 spelers. Woensdag is er voor ons een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 1 (2 wedstrijden meer gespeeld).

En het hardlopen. Tja... dat gaat nog niet zoals ik zou willen. Gisteren heb ik wel 9km gerend, maar ik moet toch wat vaker gaan hardlopen en dat betekent voor school. En dat betekent minder slapen, want dan moet mijn wekker weer om kwart voor 5 gaan. Ai ai ai. Dat wordt nog wel even wennen. Maar daar beginnen we volgende week mee. Want deze week moeten de rapporten mee en zijn mijn dagen al vol genoeg door de 4daagse werkweek.

Doei doei